Patent Başvurusu Nasıl Alınır?

Patent Başvurusu Nasıl Alınır?


Hizmet verdiğiniz sektörde ürünlerinizin başkaları tarafından taklit edilmesini engellemek istiyorsanız, bunun önüne geçebilirsiniz. Marka patenti sizlerin haklarını koruyarak geleceğinize bir yatırım yapmanızı sağlamaktadır. Unutulmamalı ki markalar alınıp satılabilir ve miras olarak bırakılabilmektedir. Sizlerde geleceğiniz adına kendi mirasınızı güvenli bir şekilde bırakmak istiyorsanız ticaret sicilinizi elde etmelisiniz.


Ürünlerinizin ve hizmetlerinizin değeri için belirlediğiniz sayı, harf ve sözcüklerin kolay okunabilir, anlaşılabilir ve algılanabilir olması akıllarda kalıcı olmasınızı sağlayacaktır. Bu işaretler sizlerin ticari hayattaki itibarınızın bir parçası olacaktır.


Kurumsal değerler, günümüzde öyle bir noktaya gelmiştir ki artık kişilerin ve firmaların maddi varlıklarının belirlendiği bir ölçüt olarak görülmektedir.


Değerinizi Koruyun!

Firmalar sizlerin sahip olduğu ve olacağı bu değerleri koruma altına almak için danışmanlık hizmeti vererek hukuki süreçlerin takibini ve tescil belgesinin en kısa sürede alımını sağlamaktadır. Marka tescil firmaları, markanızın korunması için gerekli evrak ve dokümanları hazırlayıp Türk Patent Enstitüsü nezdinde dosyalayarak başvuru talebinde bulunur.


Patent Başvurusu Nasıl Alınır?


Başvuruda bulunulan işletmeler için gerekli araştırmalar yapılır. Bu araştırmalar şekil,  marka niteliği taşıyıp taşımadığı, diğer firmalara benzerlik, genel ahlaka uygunluğu ile incelenmektedir. İnceleme sonucu kullanıma uygunluğu görülürse Türk Patent Enstitüsü tarafından resmi gazete de 3 ay boyunca ilgili markanın reklamı verilir. Bu 3 aylık süreçte herhangi bir itirazda bulunulmaması durumunda tescile karar verilir.


İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya gibi şehirlerde bulunan marka tescil firmaları web sitemizin bünyesinde barınıyor. Bu firmalar müşterilerine en uygun fiyatlar ile en kaliteli hizmeti vererek fikri sınai mülkiyet haklarının korunmasını sağlıyor.


Başvuru ve İlgili Ekler

Başvuru süresince bulundurmanız gereken evrakları aşağıda görebilirsiniz.


Şekli ve kapsamı yönetmelikte belirlenen, başvuru sahibinin kimliğine ilişkin bilgileri de içeren başvuru dilekçesi

Markanın yayına ve çoğaltmaya elverişli örneği

Kullanacak malların veya hizmetlerin listesi

Başvuru ücretinin ödendiğini gösterir belge aslı

vekili tayin edilmiş ise vekaletname

Sınıf veya sınıfların ücretinin ödendiğini gösterir belge aslı

Başvuru sahibinin ticaretle uğraştığını gösterir belge

Başvuru sahibi tüzel kişi ise imza sirküleri gerekli evraklar dahilindedir.

Ücret Aralıkları

Markaların tescili işlemlerinde başvuru, dosya hazırlanması ve vekilleri dahilinde yürütülen işlemlerde sektörde geçerli fiyat aralıkları 700 TL ile 900 TL arasında değişim göstermektedir. Bu yazıyı okuduğunuz yıla göre değişir.


Bu süreç dâhilinde işlemlerinizin tüm sorumluluklarını üstlenen firmalar ile iletişime geçebilir, marka takip hizmet ile ürünlerinize ve buluşlarınıza güç katabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BENZER MARKA TAKİBİ

Marka Tescil Belgesi Alma

Patent Tescili Ücretleri