Patent Tescili Ücretleri

 Patent;  yapılan bir buluşun, buluşu yapan kişiye belirli bir süre koruma hakkının verilmesidir. Gerçekleştirilen yeni buluş herhangi bir teknik soruna çözüm olabilecek nitelikte olmalıdır. Firmalar yapılan yeni buluşun daha önceleri yapılıp yapılmadığına dair detaylı bir araştırma yaparak buluş sahibini bilgilendirmektedir.


İncelemeli ve İncelemesiz Patent

Kendi içinde incelemeli ve incelemesiz olarak ikiye ayrılmaktadır. İncelemeli buluş belgesi 20 yıl koruma süresi sağlarken, incelemesiz 7 yıl koruma süresi sağlamaktadır. Patent tescil belgesi, buluşu yapan kişinin emeğine, zamanına ve maddi masraflarına ödül olarak verilir. Böylelikle buluş kullanım hakkı sahibi fikri ve maddi bütün kanuni haklara sahip olabilmektedir.


Araştırma Süresi

Başvuru yapılmadan önce mutlaka ayrıntılı bir araştırma yapılmalıdır. Bu araştırmanın yapılmasında ki amaç;


Maddi zarar ve zaman kaybının önüne geçmek

Yasal ve hukuki problemlerin ortadan kaldırılması

Dünyada ki teknolojik gelişmelerin takibinin sağlanması

Ticari hayatta rekabet içinde bulunulan kuruluşların takibinin sağlanmasıdır.

Patent firmaları, işlemlerinde ücretsiz ön araştırma, başvuru sürecinin başlatılması, dosyaların hazırlanması, tescil sonrası hizmet,  yurtdışı tescil, hukuk işlemlerinin yürütülmesi gibi hizmetleri müşterilerine sunmaktadır.


Patent Tescili


Patent Tescil Ücretleri

Firmaların başvuru süreçleri ilgili evrakların hazırlanması, TPE müracaat ve vekilleri dahilinde yürütülen işlemlerde sektörde geçerli fiyat aralıkları 2000 ile 2500 arasında farklılık göstermektedir.


İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Konya vb. şehirlerde bulunan patent ve marka tescil firmaları, müşterilerinin tescil belgesi almalarında, alanında uzman avukatlar ile çalışarak hukuki işlemlerin yürütülmesi ve takip edilmesini sağlamaktadır.


Geç kalmadan buluşlarınızın hukuki haklarını koruma altına almak zorunda olduğunuzu unutmayın!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BENZER MARKA TAKİBİ

Marka Tescil Belgesi Alma