Marka Tescil Belgesi Alma

 Marka Tescil Belgesi Alma

Marka tescil belgesi; işletmenin markasını kanunlar ile koruyan ve diğer başka işletmelerin kullanmalarını engeller. .Marka, bir işletmenin ürünlerini ve hizmetlerini diğer işletmelerden ayırt edebilmek için kullanılan, kişi adları, sözcükler, harfler, sayılar veya malların biçimine göre çizimle gösterilen her türlü ifadelerdir. Bir işletmenin kendi markasını diğerlerinden ayırt edebilmesi için marka tescil belgesi alması gerekir.


Günümüzde birçok marka isimleri çıkmış ve en çok satan markaların da maalesef sahteleri piyasada bulunmaktadır. İşletme sahipleri markalarını tescil ile koruma altına alarak kötü niyetli olanlara fırsat vermez ve eğer markalarını çok kullanmak isterlerse lisans vererek kullanmalarını sağlarlar. Ama izinsiz kullanan işletmeler için hukuki yollara başvurup haklarını alma imkânları vardır. Marka tescil belgesi alırken çok iyi araştırma yapmalı işletmeyi en iyi şekilde tanıtacak ve akıllarda tutulması kolay marka isimleri bulmak işletme açısından yararlı olur. Başka markaların benzerleri olmamasına dikkat etmeli ve ürünlerinizin hangi marka tescil sınıfına girdiğini araştırmanız gerekmektedir.


Marka tescil belgesi alımı 6 ay sürdüğü için işletme sahipleri markalarını hemen tescil yaptırma işlemlerine başlamaları gerekir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BENZER MARKA TAKİBİ

Patent Tescili Ücretleri